ההנצחה הדתית היא בעלת משמעות למשפחה השכולה וגם לקהילה התומכת. הכנסת ספר תורה או חנוכת בית כנסת על שם החלל הן אירוע קהילתי חשוב בחיי קהילה מסורתית ודתית. הנצחת החלל במפעל השייך לקהילה משתלבת עם הצורך של המשפחה להתחזק, בין היתר בסיוע הקהילה הסובבת.
שלבי התכנון והביצוע של הנצחה במבני דת וספרי קודש הם
קבלת אישור להקמת פרויקט ההנצחה - לצורך כך, יש לפנות לרב הקהילה או לגבאי בית הכנסת. אם אתם מעוניינים בקריאת בית הכנסת על שמו של יקירכם, ייתכן ותצטרכו לקבל אישור גם מהרשות הממונה (ועד היישוב, ועד השכונה, הרשות המקומית או העירייה). יש מקרים בהם מוסכם בין המשפחה השכולה ובין בית הכנסת כי ספר תורה על שם החלל מושאל לבית הכנסת, וכי המשפחה יכולה לקחת אותו בכל עת שתחפוץ.
פניה לבעלי מקצוע \ אומנים - בהתאם לבחירת אביזר הקודש, עליכם לפנות לבעלי המומחים בייצורו או בהפקתו.
הפקה - הפקתו הממשית של האביזר תתבצע על ידי בעל המקצוע בפיקוח המשפחה השכולה. זמן ההפקה משתנה בהתאם לסוג ההנצחה.
סופר סת"ם (כותב ספרי תורה, תפילין ומזוזות) - לכל סופר סת"ם סגנון כתיבה משלו. מומלץ להביא דוגמה מסגנון הכתיבה לקהילת המתפללים, כדי לוודא כי הכתב קריא וברור.
תופר פרוכות ומעילים לספרי תורה - יש אומנים בתפירת פרוכות העובדים באופן עצמאי, ויש חברות המציעות תבניות לפרוכות בהתאמה אישית.
נגרים, סתתים, פסלים, חברות שילוט - במידה והוחלט להנציח את החלל באמצעות לוח זיכרון בבית כנסת, יש להחליט על החומר ממנו יוקם לוח הזיכרון ועל נוסח ההנצחה שיופיע עליו, ולפנות לבעל המקצוע הרלוונטי.