סרט זיכרון


תיעוד בסרט באמצעות תמונות וצילומים של החלל, בשילוב מלל, מוזיקה, ואמצעי המחשה נוספים מאפשר ליצור זיכרון מתמשך של החלל. למשפחות שכולות רבות בתקופה שלאחר נפילת יקירן מצטבר חומר ויזואלי מתקופת חייו ונאספים סיפורים רבים מפי חברים ומכרים. בעקבות זאת מתעורר צורך לתעד את הדברים. סרט יוצר תיעוד חי ומוחשי של החלל, ומאפשר למשפחות ולדורות הבאים לזכור את יקירן באופן חזותי, לשמוע את קולו ולחוות תחושות ותיאורים מפי מוקיריו ומכריו. כל סרט זיכרון על חלל כולל סיפור שונה, ולכן לכל סרט יש אופי שונה, הנובע מאישיותו של החלל ומהדרך בה המשפחה בוחרת להנציח בו את יקירה.

שני סוגים עיקריים של סרטי זיכרון

תכנון והפקה

איסוף חומרים והחלטה על סוג הסרט - יש להחליט בשלב ראשון על אופי הסרט, קהל היעד שלו, המסר אותו רוצים להעביר ופרקי התוכן שיופיעו בו.

תכנון התסריט וסדר הצילום - שלב זה יכול להתבצע על ידי אחד מבני המשפחה או המכרים, או באמצעות תסריטאי מקצועי.

צילום ותיעוד חומרים - גם שלב זה יכול להתבצע על ידי אחד מבני המשפחה או המכרים, לחילופין, ניתן לעשות זאת באמצעות צלם מקצועי.

עריכה - לאחר הצילומים יש לערוך את החומר שנאסף, תוך היצמדות לתסריט ולראשי הפרקים. קיימות תוכנות עריכה ביתיות באמצעותן ניתן לערוך את הסרט באופן עצמאי. חשוב ללוות אישית את תהליך העריכה ולא להסתפק בקבלת סרט ערוך. השתלבות בתהליך העריכה מאפשרת גם קבלת תחושה של שותפות אמיתית בעשייה לזכרו של יקירכם.

הצגת הסרט ופרסומו - אפשרויות ההצגה של סרט הזיכרון הן רבות. ניתן להקרין את הסרט בפני המשפחה ומעגל המכרים הקרוב או בפני מעגל מכרים רחב יותר וכן בפני קבוצות ייעודיות (כגון חיילי היחידה בה שירת יקירכם, תנועות נוער וכדומה).

בעלי מקצוע שניתן להיעזר בשירותיהם - תסריטאי /צלם/ במאי/ מפיק/ עורך/חברות להפקת ולהפצת סרטים.